×

Top 10 specerijen voor BBQ

Top 10 specerijen voor BBQ

Gedroogde specerijen, kruiden en kruidenmengsels geven een geconcentreerde smaak aan verse grillproducten. Omdat ze gedroogd zijn, smelten de smaakdragende vetten en sappen in vlees en groenten samen met de specerijen, waardoor complexe smaken en aroma’s vrijkomen in de directe hitte en rook van de grill.

Met andere woorden: vet + rook + gedroogde specerijen = geweldig.

Gedroogde specerijen werken ook goed in het kruiden van rubs, pekels, marinades en sauzen, waardoor je ruimte hebt om te experimenteren. Mix en match deze basis, maar essentiële grill specerijen om nieuwe manieren te ontdekken om je BBQ spel op te schudden:

1. Zwarte peper

De harsachtige smaak en doordringende hitte van zwarte peper maken het DE essentiële specerij om te combineren met de rokerige en verkoolde smaken die alleen komen met grillen. Gebruik voorgemalen peper van hoge kwaliteit voor het gemak of verpulver hele peperkorrels voor een scheur van verse smaak. Respecteer uw biefstuk – zonder zwarte peper is het gewoon een stuk vlees!

2. Ui

Zoete ui is de perfecte kruidencombinatie voor gegrilde alles. Hij geeft een diepe smaak en een bevredigende zoetheid wanneer zijn suikers karameliseren in de sappen en de hitte van de grill. Gebruik poedervormige ui, gegranuleerde ui of uienvlokken op alle gegrilde eiwitten, vlees en groenten.

3. Gemalen komijn

Denk aan komijnzaad als een hitte-vrije versie van zwarte peper. Aardachtig en super hartig, zorgt komijn voor een gravy-achtige, bijna vlezige rijkdom die zich spectaculair mengt met de rokerige, verkoolde smaken van grillen.

Tip: Natural Spices – BBQ Box

4. Knoflookpoeder

Knoflook maakt vlees en eiwitten heerlijk lekkerder. Het maakt ook groenten intenser en smakelijker. Als je gaat grillen met knoflook, doe dan gedroogd knoflookpoeder in je basting vloeistof en kwast het over je eten. Pro tip: herhaal deze stap voor, tijdens en na het grillen.

Lees tip:  De kenmerken van een kamado

5. Gerookte Paprika

Een zoete peper met een warme, maar niet te hete pittigheid. Gebruik gerookte paprika om snel te grillen gerechten op smaak te brengen die niet veel tijd hebben om de smaak van de vlammen op te nemen. Dit geldt voor schelpdieren, delicate vis, kipreepjes en biefstukjes, maar ook voor malse groenten zoals asperges, hele sinaasappelsalade en zomerpompoen.

6. Oregano

Vol met hartige, peperige vluchtige oliën, snijdt oregano door de rijkdom van gegrild vlees en eiwitten, terwijl het gegrilde groenten infuseert met complexe smaak en diepte. De smaak is ongeëvenaard in combinatie met geroosterde en geblakerde tomaten, rijpe paprika’s en aubergine.

7. Geplette Rode Peper

Chilivlokken voegen textuur en fruitige warmte toe en zijn een must voor pre-grillen pekels, marinades en afwerking sauzen. Probeer spiesjes van rundvlees, kip, garnalen en broccoli eens te bedruipen met een marinade van olie, knoflook en chilivlokken.

8. Rozemarijn

De kruidige smaak van rozemarijn dringt door in dik gesneden gegrild vlees en geeft een diepe, kruidige smaak die je doet watertanden naar meer. Gebruik hele rozemarijnblaadjes in grilpekels en marinades en pas ze toe op klassieke steaks, lamskebabs of kip met mediterrane invloeden.

9. Kurkuma

Kun je grillen met kurkuma? Jazeker! De aardse, kruidige nuances zorgen voor een uitstekende keuze om te grillen – en een kleurrijke ook nog. Combineer kurkumapoeder met komijn, knoflook en chilivlokken in marinades. Of maak een boterachtige saus voor knapperig gevilde gegrilde kip, garnalen of bloemkoolsteaks.

Tip: BBQ vuurkruiden voor extra aroma

10. Tijm

Een klassieke smaakmaker – en niet voor niets: tijm combineert een krachtige, hartige smaak met delicate, bijna bloemige nuances. Tijm is betoverend aromatisch en doet het goed als grilkruid voor grote stukken rundvlees en gevogelte in zijn geheel. De delicate smaak van tijm is ook een verrijking voor snel gegaarde garnalen, vis en lamskoteletjes.

Lees tip:  Een BBQ boot huren in Amsterdam: De ideale manier om de zomer te vieren

Door specerijen toe te voegen aan uw grillroutine kunt u niet alleen uw methode perfectioneren – het geeft u de kans om een achtertuinchef te worden. Wilt u aan de slag? Houd deze 10 kruiden bij de hand en u zult nooit zonder nieuwe combinaties zitten om uit te proberen. Steek die grill aan!

Verstuur reactie

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://barbecue-winkels.nl.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings