Top 10 specerijen voor BBQ

Gedroogde specerijen, kruiden en kruidenmengsels geven een geconcentreerde smaak aan verse grillproducten. Omdat ze gedroogd zijn, smelten de smaakdragende vetten en sappen in vlees en groenten samen met de specerijen, waardoor complexe smaken en aroma’s vrijkomen in de directe hitte en rook van de grill.

Met andere woorden: vet + rook + gedroogde specerijen = geweldig.

Gedroogde specerijen werken ook goed in het kruiden van rubs, pekels, marinades en sauzen, waardoor je ruimte hebt om te experimenteren. Mix en match deze basis, maar essentiële grill specerijen om nieuwe manieren te ontdekken om je BBQ spel op te schudden:

1. Zwarte peper

De harsachtige smaak en doordringende hitte van zwarte peper maken het DE essentiële specerij om te combineren met de rokerige en verkoolde smaken die alleen komen met grillen. Gebruik voorgemalen peper van hoge kwaliteit voor het gemak of verpulver hele peperkorrels voor een scheur van verse smaak. Respecteer uw biefstuk – zonder zwarte peper is het gewoon een stuk vlees!

2. Ui

Zoete ui is de perfecte kruidencombinatie voor gegrilde alles. Hij geeft een diepe smaak en een bevredigende zoetheid wanneer zijn suikers karameliseren in de sappen en de hitte van de grill. Gebruik poedervormige ui, gegranuleerde ui of uienvlokken op alle gegrilde eiwitten, vlees en groenten.

3. Gemalen komijn

Denk aan komijnzaad als een hitte-vrije versie van zwarte peper. Aardachtig en super hartig, zorgt komijn voor een gravy-achtige, bijna vlezige rijkdom die zich spectaculair mengt met de rokerige, verkoolde smaken van grillen.

Tip: Natural Spices – BBQ Box

4. Knoflookpoeder

Knoflook maakt vlees en eiwitten heerlijk lekkerder. Het maakt ook groenten intenser en smakelijker. Als je gaat grillen met knoflook, doe dan gedroogd knoflookpoeder in je basting vloeistof en kwast het over je eten. Pro tip: herhaal deze stap voor, tijdens en na het grillen.

Lees tip:  Wat is sous vide koken?

5. Gerookte Paprika

Een zoete peper met een warme, maar niet te hete pittigheid. Gebruik gerookte paprika om snel te grillen gerechten op smaak te brengen die niet veel tijd hebben om de smaak van de vlammen op te nemen. Dit geldt voor schelpdieren, delicate vis, kipreepjes en biefstukjes, maar ook voor malse groenten zoals asperges, hele sinaasappelsalade en zomerpompoen.

6. Oregano

Vol met hartige, peperige vluchtige oliën, snijdt oregano door de rijkdom van gegrild vlees en eiwitten, terwijl het gegrilde groenten infuseert met complexe smaak en diepte. De smaak is ongeëvenaard in combinatie met geroosterde en geblakerde tomaten, rijpe paprika’s en aubergine.

7. Geplette Rode Peper

Chilivlokken voegen textuur en fruitige warmte toe en zijn een must voor pre-grillen pekels, marinades en afwerking sauzen. Probeer spiesjes van rundvlees, kip, garnalen en broccoli eens te bedruipen met een marinade van olie, knoflook en chilivlokken.

8. Rozemarijn

De kruidige smaak van rozemarijn dringt door in dik gesneden gegrild vlees en geeft een diepe, kruidige smaak die je doet watertanden naar meer. Gebruik hele rozemarijnblaadjes in grilpekels en marinades en pas ze toe op klassieke steaks, lamskebabs of kip met mediterrane invloeden.

9. Kurkuma

Kun je grillen met kurkuma? Jazeker! De aardse, kruidige nuances zorgen voor een uitstekende keuze om te grillen – en een kleurrijke ook nog. Combineer kurkumapoeder met komijn, knoflook en chilivlokken in marinades. Of maak een boterachtige saus voor knapperig gevilde gegrilde kip, garnalen of bloemkoolsteaks.

Tip: BBQ vuurkruiden voor extra aroma

10. Tijm

Een klassieke smaakmaker – en niet voor niets: tijm combineert een krachtige, hartige smaak met delicate, bijna bloemige nuances. Tijm is betoverend aromatisch en doet het goed als grilkruid voor grote stukken rundvlees en gevogelte in zijn geheel. De delicate smaak van tijm is ook een verrijking voor snel gegaarde garnalen, vis en lamskoteletjes.

Lees tip:  Traditioneel BBQ'en: mannen willen vlees, vrouwen ook vega

Door specerijen toe te voegen aan uw grillroutine kunt u niet alleen uw methode perfectioneren – het geeft u de kans om een achtertuinchef te worden. Wilt u aan de slag? Houd deze 10 kruiden bij de hand en u zult nooit zonder nieuwe combinaties zitten om uit te proberen. Steek die grill aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *