Wat is sous vide koken?

Heb je jezelf wel eens de vraag gesteld wat is sous vide? Het is goed dat je je er in gaat verdiepen want het is een fijne en eenvoudige manier om eten klaar te maken. Als je in gaat typen wat is sous vide, dan kom je al snel te weten dat het een techniek is om eten vacuüm te verpakken en dan op een constante en redelijk lage temperatuur voor langere tijd in een waterbad te doen en dan te laten garen. Het betekent letterlijk onder vacuüm. Je hebt dan nog speciale sous vide apparaten en dan kun je vlees, vis, gevogelte, groenten, fruit en nog veel meer klaarmaken. Je hebt nu een antwoord op de vraag wat is sous vide, maar ga jij het ook proberen? 

Wat is sous vide en wat kun jij ermee?

Inmiddels weet je het antwoord op de vraag wat is sous vide, want je kunt er namelijk heerlijke gerechten mee op smaak brengen. Maar je wil toch ook het maximale eruit halen? Kies er dan ook voor en zeker als het gaat over de smaak, de voedingsstoffen en de textuur! We leggen je nu meer uit over wat is sous vide en wat jij ermee kunt doen. Volg gewoon de stappen en een kind kan de was doen, echt waar!

– Zet alles klaar wat je nodig hebt bij sous vide koken.

– Je gaat de sous vide bak vullen met warm water. Het water kan dan optimaal op een constante temperatuur door de bak circuleren en let hierbij op de minimale en maximale hoeveelheid water die je mag gebruiken.

Lees tip:  Speculaaskruiden: Wat kun je er allemaal mee?

– Zet het apparaat aan en kies dan ook de gewenste kooktijd en de temperatuur. Alles kan dan in worden gesteld.

– Wat je ook klaar gaat maken, het heeft altijd een andere bereiding nodig, zoals vlees, gevogelte of vis, alles maak je op een andere manier klaar.

Het beste wat je kunt doen is per maaltijd nagaan hoe je het moet bereiden. Soms moet je van tevoren wat werk doen en als het dan eenmaal aan staat dan hoef je niets te doen als te wachten. 

Souvy | Verwen jezelf, kook sous vide

Probeer het eens!

Vraag mensen in je omgeving eens wat is sous vide? Misschien kennen ze het niet, je kunt hen dan het antwoord geven op de vraag wat is sous vide en dan samen proberen? Wie weet is het wel iets wat bij allemaal erg goed in de smaak valt en dan kun je er maar beter vaker gebruik van maken. Het is een fijne manier om eten klaar te maken en veel mensen geven er ook echt de voorkeur aan. Of dat bij jou ook zo gaat zijn, kun je maar op een manier ontdekken en dat is door je te laten inspireren en het dan gewoon eens zelf te proberen. Haal alles in huis en dan geniet jij van de voordelen! Mocht je nog meer info nodig hebben, dan vind je op het internet een aantal handige filmpjes, ook zou je een kookboek aan kunnen schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *