BBQ’en tijdens corona: kleinere groepen en hamburger blijft favoriet

PERSBERICHT – De corona periode heeft ook zijn weerslag op het barbecue gedrag van Nederlanders. 
Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. De webshop in barbecue catering ondervroeg haar klanten en daarvan gaf 42% aan alleen met het gezin te barbecueën in coronatijd. 31% nodigt wel mensen uit,
maar houdt zich netjes aan het aantal toegestane personen. Evenveel mensen geven aan dat ze liever wachten tot het weer mag van de overheid, om dan een uitgebreide barbecue voor veel mensen te organiseren. Slechts 20% van de ondervraagden zegt dat corona geen effect heeft op het
barbecue gedrag.

Hamburger nog steeds het populairst op de BBQ


De ‘good old’ hamburger is een klassieker op de barbecue, zo blijkt uit de enquête. Maar liefst 69% van de ondervraagden spreekt een voorkeur uit voor de burger, gevolgd door kipsaté (66%) en biefstuk (65%). Onderaan bungelt de vegetarische burger met slechts 4%, terwijl toch 35% van de
ondervraagden zegt één of meerdere dagen per week vegetarisch te eten. De houtskool barbecue wint het qua populariteit met 51% van de gasbarbecue (38%). Dat is wel opvallend, want alle ondervraagden geeft aan zich wel eens te ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden. Blijkbaar stinkt de eigen barbecue toch minder dan die van een ander…



Lees tip:  Speculaaskruiden: Wat kun je er allemaal mee?

1 reactie

Verstuur reactie