Profiteren van de gemakken van een combisteamer

Een combisteamer is een apparaat dat je in de keuken van je restaurant goed kunt gebruiken. Misschien weet je niet zo goed wat je bij een combisteamer moet voorstellen. Het is net als een combimagnetron, maar dan een tikkeltje anders. Een combisteamer heeft ook twee functies. Het werkt natuurlijk als stoomapparaat, maar tegelijkertijd ook als oven.  Je hebt dus zowel een stomer als een oven in je keuken met een combisteamer. En dat betekent dat je van beide gebruik kunt maken wanneer het uitkomt. We vertellen je meer over de voordelen en gemakken van de combisteamer.

Voordelen van stomen

Je denkt misschien dat je al genoeg hebt aan een oven voor je gerechten, maar met een stomer kun je alle kanten op. Het stomen van gerechten zorgt voor een unieke smaaksensatie. Geur en smaak worden beter behouden als je werkt met stoom dan met andere verwarmingstechnieken. Combisteamers voor de horeca zijn bovendien zodanig in te stellen dat je ieder gerecht op exact dezelfde wijze klaar kunt maken. Zo heb je niet altijd de chef nodig om hetzelfde resultaat op te kunnen leveren. Die instellingen kun je ook nog bewaren bij de combisteamer.

Ook als oven te gebruiken

Maar de combisteamer is meer dan een stomer alleen. Het heet niet voor niets een combi. De combisteamer kan ook gewoon als oven ingezet worden. Ook daar kun je natuurlijk allerlei instellingen op toepassen. Met een combisteamer maak je zodoende allerlei gerechten klaar. Van vis en vlees tot groenten en hele maaltijden. De smaken blijven goed bewaard met de stoomfunctie en je kunt zelfs zelf bepalen wanneer stoom wordt toegevoegd. Je hebt het dus volledig zelf in de hand, terwijl je tegelijkertijd instellingen kunt opslaan.

Lees tip:  De beste wijnen schaf je aan bij wijnhandel Breda

Alle formaten

Zoals dat vaak het geval is bij keukenapparatuur en horeca meubilair, zijn combisteamers er in talloze formaten en van allerlei merken. Als je voorkeur hebt voor een bepaald merk in je apparatuur, kun je daar dus een combisteamer van kiezen voor de keuken. Je kunt ook nadenken over de ruimte die je hebt en die je kunt gebruiken voor het plaatsen van een combisteamer. Combisteamers zijn er in verschillende formaten. Alleen de diepte is vrij universeel en bijna altijd dieper dan 70 centimeter.

Op zoek naar een combisteamer voor jouw horeca zaak? Kijk dan op HorecaTraders.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *