Slimme tafelbarbecue: minder houtskool en snel ‘grill ready’

Met de Barbecook Carlo tafelbarbecue kun je elke dag wel grillen. Thuis op het terras, op de camping of ergens onderweg: de Carlo bezorgt je veel barbecueplezier. Dat is te danken aan het compacte ontwerp en aan het feit dat je snel ‘grill ready’ bent. Handig als je een bijgerecht van gegrilde groenten aan tafel wilt klaarmaken. Maar ook om een flinke T-bone steak te grillen. Informatie: www.barbecook.com.

Je kunt deze houtskool-BBQ gewoon midden op tafel zetten, veilig en wel. De ingebouwde ventilator zorgt voor een constant en regelbaar vuur. Zo houd je maximale controle en grill je rookvrij. Bovendien is Carlo erg zuinig: je hebt minder houtskool nodig voor meer resultaat. De slimme aanmaak zorgt dat je snel aan de slag kunt met barbecueën.

Geschikt voor een BBQ met vijf personen.
De tafelbarbecue blijft veilig koel aan de buitenkant als het binnenin gloeiend heet wordt. Wel zo kindvriendelijk. De opstaande rand zorgt ervoor dat alle bereidingen keurig op het rooster blijven liggen. Alle onderdelen zijn eenvoudig te demonteren en vaatwasserbestendig. De tafelbarbecue neem je makkelijk mee dankzij de handige draagtas.

Carlo is geschikt voor een BBQ met vijf personen. Verkrijgbaar in de kleuren Chili Pepper, Army Green, Sunshine Yellow, Urban Grey en Sky Blue. De ventilator van de barbecue werkt op vier AA batterijen.

Informatie
De Barbecook Carlo is verkrijgbaar bij tuincentra en webshops. Consumentenadviesprijs € 139. De AA batterijen zijn niet meegeleverd. Ga voor meer informatie naar www.barbecook.com.

Recept Thaise kipsaté

Ingrediënten
400 gram kippendijfilet in blokjes, satéprikkers (gedurende 2 uur in water gedrenkt, zodat ze bij het grillen niet verbranden). Voor de marinade: 6 g currypoeder, 60 g vissaus, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels palmsuiker, 500 ml kokosmelk, 10 g versgeraspte kurkuma. Voor het pekelen: 160 g zout en 2 liter warm water.

Lees tip:  Traditioneel BBQ'en: mannen willen vlees, vrouwen ook vega

Bereidingswijze
Los het zout op in warm water en laat het afkoelen. Leg de kip in dit water zodat alle blokjes onder water liggen en laat het twee uur pekelen. Haal het vlees eruit en zet het een nacht in de marinade. Rijg daarna het vlees aan de satéprikkers en leg ze op de barbecue. Dankzij het pekelen zit deze kipsaté vol smaak. Heerlijk als aperitiefhapje of als side dish bij een zoete Thaise aardappelsoep.

Over Barbecook
De eerste Barbecook-barbecue werd ontwikkeld in 1985. Aanleiding was de constatering dat barbecues vaak erg primitief zijn. Barbecook stelde zich ten doel om BBQ-en efficiënter en veiliger te maken. Dit resulteerde in de QuickStart, een iconische barbecue met het gepatenteerde aanmaaksysteem. Vandaag de dag ontwerpt en produceert Barbecook een brede range barbecues op houtskool, gas en elektriciteit.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.