Hoe kies je een goede heteluchtoven horeca?

Er is niets zo lekker als warme gerechten uit de oven! Kun je in jouw horecazaak de oven ook absoluut niet missen? Dan ben je hier op het juiste adres voor tips bij het aanschaffen van een heteluchtoven horeca. Je wilt niet zomaar een oven, maar een uiterst professionele oven waar je dag in en dag uit op kunt rekenen. Lees hier wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij het uitkiezen van dit onderdeel van je keukenuitrusting!

Kijk eens naar je menukaart

De eerste indicatie voor wat voor soort heteluchtoven horeca je nodig hebt, is de menukaart in je zaak. Om wat voor soort gerechten gaat het? Welke van deze gerechten worden in de oven bereid? Gaat het alleen om wat warme broodjes en eenvoudige ovenschotels? Dan is een eenvoudige heteluchtoven waarschijnlijk wel voldoende. Of bied je misschien ook gerechten aan die geblancheerd, gestoomd of geweld moeten worden? Dan zul je toch naar een geavanceerd model moeten uitkijken, zodat jouw nieuwe oven wel alle benodigde functies heeft. De mogelijkheden zijn talloos.

Hoe groot moet jouw heteluchtoven horeca zijn?

Misschien heb je al een keuken en wil je de oude oven vervangen, omdat die kapot is gegaan. De neiging is dan misschien groot om hetzelfde formaat oven aan te schaffen. Maar wacht eens even? Komen die afmetingen nog wel overeen met wat je nu eigenlijk nodig hebt? Of verwacht je dat je in de nabije toekomst meer capaciteit nodig hebt als het om je heteluchtoven horeca gaat? Dan is dit het juiste moment om naar ovens te kijken met andere afmetingen en om je keuken eventueel opnieuw in te delen. Denk ook eens aan een heteluchtoven, die geheel afgestemd is op het werken met gastronormbakken! 

Lees tip:  Een leuke hangstoel kopen

Heteluchtoven horeca met bevochtiger: wat is dat precies?

Als je gaat zoeken naar een geschikte heteluchtoven horeca, dan zul je ontdekken dat er onder meer ook ovens met een bevochtiger worden aangeboden. Wat zijn dat nu eigenlijk? Deze speciale ovens, die veel in restaurants gebruikt worden, houden de lucht in de oven vochtig. Het voordeel daarvan is dat smaken en mineralen beter tot hun recht komen in de ovengerechten. Dat is natuurlijk waar het allemaal om draait als je je gasten jouw lekkernijen serveert. Bovendien worden gerechten uit deze oven minder snel te droog. Het is dus zeker het overwegen waard om een heteluchtoven met een bevochtiger aan te schaffen.

Waarop letten bij een heteluchtoven kopen?

Veel horecaondernemers geven de voorkeur aan een heteluchtoven horeca met een bevochtiger. Denk jij er ook over om zo’n oven aan te schaffen? Dan zijn er een aantal extra zaken waar je rekening mee moet houden. Deze oven moet namelijk worden aangesloten op het waternet. Je moet dus goed letten op waar je de oven kunt plaatsen in de keuken. Doordat je met vocht werkt in de oven, moet je er eveneens aan denken dat je daardoor sneller last hebt van kalkaanslag. Dit probleem voorkom je door een waterfilter te installeren. Nu staat er je niets meer in de weg om jarenlang zorgeloos van deze heteluchtoven horeca te genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *