×

Kooktips en trucs die iedereen kan gebruiken

Kooktips en trucs die iedereen kan gebruiken

Voor sommige mensen is koken een leuke hobby. Voor anderen is koken een noodzaak. Wat je specifieke situatie ook is, meer leren over koken is wat je een betere kok zal maken. Het volgende artikel geeft je deze belangrijke informatie. Gebruik het in je voordeel.

Leer je handen te gebruiken bij het koken (na ze eerst grondig gewassen te hebben, natuurlijk!). Handen zijn het meest delicate en veelzijdige kookgerei dat je ooit zult bezitten. Ze kunnen gebruikt worden om te mengen, af te meten en te testen of een product gaar genoeg is. Een cake laat bijvoorbeeld zien dat hij gaar is als hij terugveert als hij met een vinger lichtjes op de bovenkant wordt aangeraakt.

Een van de dingen waar je veel geld aan moet uitgeven is je keukengerei, potten en pannen, en andere uitrusting. Dit zijn heel waardevolle investeringen omdat ze als basis dienen voor al je kookwerk. Je wilt de levensduur van deze gereedschappen zo lang mogelijk verlengen. Koken gaat zoveel gemakkelijker als je keukengerei en -uitrusting van hoge kwaliteit gebruikt.

Een goede tip om te doen bij het koken en bereiden van voedsel is om alle benodigde ingrediënten die je nodig hebt ’s avonds klaar te maken, zodat je er ’s morgens niet over zit te stressen. Zo kun je je beter concentreren op je taak, namelijk het eten op de best mogelijke manier bereiden.

Laat braadstukken rusten voor je ze aansnijdt, zodat de sappen tijd hebben om zich aan het vleesoppervlak te onttrekken. Als je rundvlees, varkensvlees, gevogelte of lamsvlees meteen na het braden in plakjes snijdt, lopen de meeste sappen uit het vlees, waardoor het droger en minder smaakvol wordt. Door het vlees tijd te geven om te rusten voorkom je dat de sappen verloren gaan.

Lees tip:  Wat is sous vide koken?

Je kunt gezondere aardappelpuree maken met dezelfde smaak en textuur die je gewend bent door bloemkool in gelijke verhoudingen door aardappelen te vervangen. Je proeft niet de flauwheid van bloemkool, maar merkt in plaats daarvan een nieuwe interessante smaak. Gepureerde bloemkool ziet er ook hetzelfde uit en heeft dezelfde consistentie als aardappelen. Door een beetje bloemkool toe te voegen, kun je calorieën uit je favoriete aardappelpuree recepten halen en ook een beetje plantaardige goedheid toevoegen.

Je moet je diepvrieszakken meer dan eens gebruiken. Je kunt je vlees of groenten beter in gewone bewaarzakken bewaren en ze dan in diepvrieszakken doen, zodat je ze meerdere keren kunt gebruiken. Diepvrieszakken zijn erg duur en dit bespaart je maandelijks op je kosten.

Drankjes zijn een essentieel onderdeel van elke maaltijd, want als je vlees eet, wil je de juiste wijn bij je gerecht. Zorg ervoor dat je een goede rode wijn kiest als je kwaliteitsvlees eet, en dit zal de kwaliteit van je ervaring met vrienden en familie zeker maximaliseren.

Blender

De blender is een uptempo keukenhulp! Het mixen en mengen van bijvoorbeeld sauzen, beslag, deeg en dips gaat supersnel. Een blender maakt het je gemakkelijker om gezonder te eten. Met een blender tover je al die gezonde ingrediënten razendsnel om in de heerlijkste sappen, smoothies en purees. Bekijk de site voor de beste blender in diverse modellen.

Marineer vlees in een zakje. In veel recepten moet vlees een paar uur in een schaal gemarineerd worden, af en toe omkeren. Dit kan frustrerend zijn omdat het vlees nooit helemaal door de marinade bedekt is. Een betere manier is om het vlees en de marinade in een ziploc zak te doen, er zoveel mogelijk lucht uit te halen en goed te schudden om het vlees te bedekken. Zet het in de koelkast en keer de zak af en toe om.

Lees tip:  Eenvoudige maaltijden voor elke dag

Zoals hierboven gezegd, kookt iedereen om verschillende redenen. Maar wat je reden ook is, het is van cruciaal belang dat je alles over koken weet wat je kunt. Gebruik deze informatie om je kookkunst te verbeteren. Wie weet wil je met deze informatie zelfs kok worden.

Verstuur reactie

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://barbecue-winkels.nl.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings