Hoe je een geweldig barbecuefeest kunt houden

Om een barbecue te organiseren, heb je eigenlijk alleen maar een bbq grill, propaangas of houtskool, plus eten en drinken nodig om je gasten aan te bieden. Maar als je zo’n barbecue echt tot een succes wilt maken, hebben we hier een stappenplan voor je. 

  • Kies een locatie en dag

De locatie-opties omvatten meestal jouw huis of achtertuin, maar het zou bijvoorbeeld ook op de camping kunnen zijn. Bij het kiezen van een dag is het weekend voor de meeste personen het beste. Plan een tijdvenster van vier uur in, zodat de gasten niet echt over hun timing hoeven te stressen.

Terrasoverkappingen zijn prachtig als het weer even niet meezit. En een schaduwdoek zorgt natuurlijk ook voor wat extra beschutting tijdens een hete zomerdag. Sta ook paraat met tiki fakkels of een andere decoratieve achtertuin verlichting. En houd het insectvrij! Zo kan je bbq party toch altijd doorgaan.

  • Welke personen uit te nodigen

Overweeg om voor een klein barbecuefeestje met een gezin of drie volwassenen, enkel sms’jes te sturen. Maar overweeg voor een groter gezelschap om zeker e-mails te versturen. Kijk ook of het gezelschap voldoende ruimte heeft op de door jouw gekozen plaats. 

  • Bepaal welk eten en drinken je wilt serveren

Houd het over het algemeen simpel, met hamburgers, worstjes, speklapjes, kipspiesjes en vegetarische spiesjes als jouw hoofdgerecht. Je kunt dit uiteraard geheel naar wens uitbreiden met vis (in aluminium folie), gemarineerde biefstukken of varkenshaasjes. Maak voor je bbq een complete boodschappenlijst voordat je naar de winkel gaat. 

Denk verder aan sauzen, groenten en salades. En vergeet uiteraard het stokbrood of Turks brood met allerlei smeersels niet. Plus voldoende frisdrank, wijn en bier moeten zeker de drankjes afdeling dekken. Als je echter veel kleine kinderen verwacht, regel dan pakjes met limonade of vruchtensappen en sla de frisdrank over.

Lees tip:  De beste wijnen schaf je aan bij wijnhandel Breda

Wat betreft voorgerechten is het opdienen van wat chips en een vegetarische schotel meestal een prima idee. Taart, ijs of frozen yoghurt is een heel gemakkelijke dessert optie.

  • Bereid het eten goed voor

Zorg ervoor dat al het voedsel klaar is om op de grill te gaan wanneer de gasten arriveren. En dat eventuele bijgerechten compleet zijn samengesteld, gekookt zoals nodig. Nog wat sla klein maken, tomaten hakken of hamburgers vormen terwijl alle gasten in een bbq feeststemming aanwezig zijn, is immers nooit feestelijk.

  • Sta ook paraat met de juiste muziek

Geen barbecue is compleet zonder de aanstekelijke deuntjes die jouw gasten aangenaam bezig houden. Speel vrolijke achtergrondmuziek af die luid genoeg is om de stemming te bepalen, maar niet zo luid dat de gasten moeten schreeuwen om met elkaar te kunnen praten.

Denk bijvoorbeeld aan muziek van de Beach Boys, Manu Chao, Vengaboys of de meer actuele nummers van Rihanna of Lady Gaga. Je kunt hiervoor een Bluetooth luidspreker of een ander type audio-installatie gebruiken.

Heb veel plezier!

Je bent nu prima voorbereid op het ultieme barbecuefeest. Onthoud nu enkel nog de allerbelangrijkste tip: heb veel plezier! Dat is per slot van rekening het voornaamste aandachtspunt van het hosten van elke barbecue. Want wanneer de gastheer ontspannen en happy is, dan zullen de gasten dat ook zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *