Waarom moet je écht een kweektafel kopen?

Een kweektafel kopen hoeft niet moeilijk te zijn, vooral niet als je goed op de hoogte bent van de redenen waarom je een kweektafel moet kiezen. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten waarom je er écht een wil hebben en wat hier allemaal bij komt kijken.

Een kweektafel kopen is niet duur

Ga je een kweektafel kopen, dan wil je hier natuurlijk niet te veel geld kwijt aan zijn. De aanschaf van een kwalitatief goede kweektafel hoeft namelijk niet te veel geld te kosten. De kosten voor een stevige variant met een hoogte van 90 centimeter bedragen gemiddeld € 190 tot € 220. Deze gaan jarenlang mee en zijn goed bestand tegen de wisselende weersomstandigheden in ons land.

Gemakkelijk verplaatsbaar en compact

Je kunt de ruimte in je huis, in je kas, op je balkon, je veranda of in eventuele andere ruimtes optimaal benutten als je een kweektafel kopen gaat. Ze zijn daarbij gemakkelijk te verplaatsen vanwege de compacte afmetingen. Daar komt nog bij dat je de indeling van de kweektafel altijd kunt wijzigen naar wens. Wil je er wieltjes onder plaatsen, dan wordt de tafel verrijdbaar waardoor je zonder tillen de tafel kunt verplaatsen van de ene plaats naar de andere, super handig dus.

Je planten zitten veiliger

Ga je een kweektafel kopen, dan groeien je planten vele malen veiliger. In een kweektafel hebben planten namelijk amper last van ongedierte zoals mieren, slakken en mollen. Daarnaast zullen je planten niet snel verzuipen in een kweektafel. Aangezien het overtollig regenwater gemakkelijk weg kan lopen terwijl de voedingsstoffen wel worden opgenomen. Je hebt tenslotte amper last van onkruid en je kunt de grond jaarlijks eenvoudig verrijken door deze met verse compost aan te vullen.

Lees tip:  Sausflessen online bestellen: handige tips

Lange levensduur en gemakkelijk uit te breiden

Een goede kweektafel kopen van hoogwaardig kwaliteit brengt een lange levensduur met zich mee. Zeker als je er een van stevig materiaal uitkiest. Staat een kweektafel kopen op je agenda, dan is het slim om ook te kijken naar de extra accessoires. Je kunt hem namelijk altijd uitbreiden. Denk aan het plaatsen van extra bakken, wieltjes aan de onderkant, een broeikas, een klimrek of het koppelen van meerdere kweektafels aan elkaar zodat je een grote moestuin creëert.

Gezondheidsproblemen voorkomen

Door vaker te tuinieren in kweektafels heb je geen last meer van je knieën of van je rug. Dit omdat je minder vaak op je knieën hoeft te staan en ook minder hoeft te bukken om je planten te verzorgen. Daar komt nog bij dat je minder last hebt van stress en van slapeloze nachten omdat het rustgevend werkt.

Een kweektafel kopen? Ook geschikt voor rolstoelgebruikers

Kweektafels zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers dankzij de ideale hoogte. Rolstoelgebruikers kunnen zich net iets minder flexibel en vrij bewegen, maar dit is bij een goede tafel echter niet nodig. De tafel bevindt zich namelijk op hoogte en niet op de grond. Hierdoor wordt het verzorgen van je plantjes als je in een rolstoel zit ook gemakkelijk en leuk.

Als je een nieuwe kweektafel kopen wil, kijk dan nu bij Vertisign voor het uitgebreide aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *