Aantal BBQ liefhebbers stijgt alweer ten opzichte van vorig jaar
Je kan er niet omheen, de (vaak in het groene) kamado is niet meer weg te denken uit de tuinen, barbecue speciaalzaken of reclamefolders. De kamado maakt gebruik van een eeuwenoude techniek en is herkenbaar aan zijn typische ei-vorm. De barbecue is gemaakt van keramiek wat de kamado dus ook zo veelzijdig maakt. Door het gebruik van keramiek en juiste temperatuurregelaars worden je gerechten perfect gegrild of gerookt. Het is dus niet zo raar dat de kamado in populariteit is toegenomen en daarmee het aantal barbecue liefhebbers ook weer zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Sta je gewoon graag achter het vuur of hoor jij wel écht bij deze groep barbecue liefhebbers? Lees dan snel verder!
Accessoires en toebehoren
Wel of geen tuin, iedereen is wel in het bezit van een barbecue, al is het maar een wegwerpbarbecue die klaarstaat in de kast. Dit wil niet zeggen dat we direct te maken hebben met een liefhebber. Een barbecue kan namelijk veel meer dan alleen het traditioneel grillen. Met de juiste accessoires weet een barbecue liefhebber een pizza uit de barbecue te toveren of een heerlijke stoofpot op tafel te zetten. En niet alleen aan accessoires moet gedacht worden, maar ook alle overige toebehoren. De Japanse messen van Sumisu zijn ook niet weg te denken uit de messenlijst van een barbecue liefhebber. Zij willen immers een compleet gedekt eettafel klaar hebben staan, dan zijn de juiste messen het halve werk.
Voorbereiding van vlees
Een echte barbecue liefhebber kiest zijn of haar vlees het liefst zelf uit. Niets is dan beter dan een overcompleet stuk vlees te kopen bij de slager en de juiste delen te snijden met Japanse steakmessen. Zo heb je zelf de regie in handen en gebruik je elk stuk vlees waar jij het voor wilt gebruiken.
Specerijen
En last but not least, een echte barbecue liefhebber heeft altijd specerijen in huis klaar staan. Van droge kruiden die binnen handbereik zijn in de kastjes tot aan een verse tijmplant waarmee alle geheime barbecue recepten zijn gedeeld in de afgelopen jaren. Komt het bij jou ook zo ver? Dan mag je jezelf een ware barbecue liefhebber noemen.
Verstuur reactie